Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Svek
Isbn: 978-91-7036-175-3
Förlag: Storyside
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: maj 2012
Uppläsare: Karin Alvtegen
Length: 6 timmar 59 minuter

Ljudbok

Svek

Eva och Henrik har levt tillsammans i femton år och har sonen Axel ihop. Deras äktenskap har sedan länge gått i stå och plötsligt inser Eva att Henrik har en annan kvinna. När han förnekar sin otrohet upplever Eva hans lögner som ett oförlåtligt svek och i vrede och desperation bestämmer hon sig för att hämnas.

Samtidigt vakar en ung man vid en sjukhusbädd. I över två år har hans flickvän legat i koma efter en olycka. Alla dessa dagar har Jonas skött och älskat henne som om ingenting har hänt, men nu börjar hans tärande längtan efter närhet bli alltmer plågsam. Och han börjar bli besviken på Anna som vägrar vakna. Som inte rör vid honom. Som sviker honom ännu en gång.

Svek handlar om hur förödande det kan vara att bli sviken. Om hur våra destruktiva handlingar skapar konsekvenser långt utanför vår kontroll. Men vem skapar första länken i kedjan och hur blir ett offer själv en gärningsman? Och när slutar en gärningsman att själv vara offer?

Både Jonas och Evas agerande är konsekvenser av andras handlingar och av en slump korsas deras vägar…

Karin Alvtegen är född 1965 och bosatt i Stockholm. Hon gjorde en uppmärksammad debut med Skuld 1998 och 2000 kom hennes andra thriller Saknad som belönades med Skandinaviska Kriminalsällskapets utmärkelse Glasnyckeln. Den nominerades också av Svenska Deckarakademin till "årets bästa svenska kriminalroman" och till Polonipriset. Hennes böcker är översatta till 18 språk och Universal Pictures har köpt filmrättigheterna till båda hennes böcker. Karin Alvtegen verkar även som manusförfattare för film och tv.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone