Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Med gift i blodet
Isbn: 978-91-8679-559-7
Förlag: Ordfront Ljud
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: maj 2012
Uppläsare: Anna Godenius
Length: 16 timmar 38 minuter

Ljudbok

Med gift i blodet

Staden Bradfield befinner sig i chocktillstånd efter att stjärnskottet i stadens fotbollslag har blivit mördad genom en märklig förgiftning, till synes helt motivlöst. Inom kort exploderar en bomb på fotbollsstadion. Dussintals blir dödade, många fler skadade. Är detta ett terroristdöd eller attentat riktat mot fotbollslaget? Eller något ännu mer ondskefullt?

Tony Hill har själv blivit utsatt för en attack av en av de tvångsintagna på sjukhuset han jobbar på och från sjuksängen försöker han lägga upp de pusselbitar av information han lyckas samla ihop.

Carol Jordan och hennes team utreder fallen men får käpa i motvind på grund av att säkerhetstjänstens terroristbekämpning blivit inkallad och vill visa sig på styva linan. Snart kan man koppla samman mordet på fotbollsspelaren med ett tidigare fall av förgiftning. Men utredningen haltar och inte blir det bättre av att Tony och Carol inte är överens om vem de letar efter. Även i deras annars så smidiga samarbete finns det saker som skaver och outredda problem i det förflutna.

Val McDermid är utbildad i Oxford och arbetade under ett antal år som journalist. Hon har skrivit en rad detektivromaner och tillhör de stora deckarförfattarna som säljer stora upplagor över hela världen. Hennes böcker om Tony Hill och Carol Jordan ligger bakom den populära TV-serien "Mord i sinnet" som sänts i svensk TV i flera omgångar. Fler nya avsnitt är att vänta.

Val McDermid har skapat ett lysande par i Tony Hill och Carol Jordan, som ständigt är på vippen att inleda ett förhållande, och ständigt hind­ras.////Få är så skickliga som Val McDermid i att bygga upp spänning: hon jonglerar tvärsäkert med förflyttningar, ledtrådar, trovärdiga oj-nu-gick-han-i-väg-alldeles-ensam-igen, och imponerande överraskningseffekter. Lotta Olsson, DN

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone