Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Habib. Meningen med livet
Isbn: 978-91-6387-340-9
Förlag: Bonnier Carlsen
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: november 2012

E-bok

Habib. Meningen med livet

Habib är elva och bor i förorten med sin familj; pappa som har kafé där mamma jobbar ibland, lillsyrran som är… och brorsan Tony som på allvar tror att Belgien är Europas huvudstad (!).

I skolan får de i uppdrag av Maja att skriva dagbok. Såklart skiter Habib i det först. Det gör alla killarna eftersom dagböcker är en tjejgrej. Men sen, när fröken har kallat till extra utvecklingssamtal med mamma, sätter han igång. Och gillar det. Kan inte sluta skriva!

För det händer så mycket den här sista tiden i femman. Pengar ska samlas ihop till klassresan, och ryktet går att det finns mest burkar att samla på Östermalm där de rika bor så dit sticker Habib och kompisen Alex.

Annars är det fotbollsträningen, matcher och Winston som är ny i laget. Den lilla hundvalpen som ska rastas och som visar sig vara rena tjejmagneten.

Och så är det Paris. Den vackraste tjejen som finns. Som Habib bara måste fråga chans på, om han bara fick ett bra tillfälle…

Det här är en kul, cool, varm och bubblande bok om att vara elva, hänga med kompisarna i centrum, vara kär och fast besluten om att ta reda på meningen med livet.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone