Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Dö inte nyfiken!
Isbn: 978-91-7461-354-4
Förlag: Lind & Co Förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: oktober 2014
Uppläsare: Johannes Brost
Length: 6 timmar 31 minuter

Ljudbok

Dö inte nyfiken!

"Under årens lopp har jag fått många frågor om mitt festande på Café Opera, om mina förhållanden och mitt privatliv överlag. Men jag har inte känt något behov av att besvara dem - förrän nu.

Jag har i mitt liv haft förmånen att träffa många både kända och okända personligheter. Jag har även haft förmånen att leva ett händelserikt liv i både den finkulturella och den kommersiella världen. Jag har gjort saker som jag är stolt över, och sådana jag efteråt skämts över. Men alltid har det varit så att om jag fått chansen att göra något nytt, så har jag aldrig tvekat.

Det kanske kan finnas människor som kommer att uppröras över att de i min bok framställs på ett ofördelaktigt sätt. Det kan också finnas de som vill hävda att jag återger händelser felaktigt. Men när jag beslutade mig för att skriva boken om mitt liv, så var min utgångspunkt att jag hela tiden skulle vara sann mot mina egna upplevelser och mina minnen. Det har många gånger under arbetet med boken varit smärtsamt, inte minst för att jag insett att jag genom mitt sätt att leva har sårat människor som stått eller står mig nära. Men jag har gjort allt i min makt för att inte blunda för de val jag ibland avsiktligt, ibland oavsiktligt gjort.

Min största drivkraft har alltid varit min rastlöshet och min nyfikenhet. Jag har ibland fått betala ett högt pris för det, men jag har också vunnit oerhört mycket både som privatperson och som skådespelare. När jag nu har satt punkt för min berättelse, så känns det nervöst eftersom jag för första och enda gången har gett en så rak och ärlig version som möjligt av hur jag blev jag."

Seriös teater och sängkammarfarser, rollen som Joker i SVT:s Rederiet, och Guldbaggen 2013 för den bejublade insatsen i Avalon ...

Dö inte nyfiken! är en hudlös berättelse om en man som har gått sin egen väg och inte frågat sig vad som är rätt eller fel i andras ögon. Ibland har det gått käpprätt åt helvete, men det har aldrig varit tråkigt.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone