Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Vinterstängt
Isbn: 978-91-7461-469-5
Förlag: Lind & Co Förlag
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: augusti 2015
Uppläsare: Mattias Linderoth
Length: 9 timmar 51 minuter

Ljudbok

Vinterstängt

William Wisting: Del 3.

Dimman har lagt sig över kustlandskapet en mörk höstkväll. Ove Bakkerud planerar en sista lugn helg på sommarstället innan han stänger till det inför vintern. Men i stället finner han sin stuga vandaliserad. När han chockad stapplar över till grannhuset, som tillhör en känd tv-profil, hittar han liket av en man som misshandlats till döds.
Polisen William Wistings dotter Line, kriminalreporter, har dragit sig tillbaka till familjens stuga för att skriva på sin bok. Under en promenad finner hon ett lik i en gammal träbåt. Ögonen är borta. Och från himlen faller döda fåglar i hundratal.
Utredningen pekar mot narkotikasmuggling och en stöldliga från Litauen. Det tycks också som om Lines tidigare pojkvän har något med fallet att göra.
Man upptäcker fler lik, och en av de mördade försvinner spårlöst under transporten från obduktionssalen till begravningsbyrån. Snart står det klart att enorma summor pengar är inblandade, och det tycks inte finnas några gränser för vilka grymheter de skyldiga är beredda att begå för att undgå upptäckt.

"Klassisk polisdeckare av en författare som kan ämnet [...] Jag rekommenderar alla som gillar deckare att avsätta tid till Jørn Lier Horsts författarskap. Börja gärna med Vinterstängt."
Torbjörn Ekelund, Dagbladet

"otroligt gediget [...] bättre än Jo Nesbø"
Magnus Utvik, SVT, om Jakthundarna

"lysande [...] Min favorit just nu"
Ingalill Mosander, Aftonbladet, om Jakthundarna

JØRN LIER HORST är född 1970 och arbetade tidigare som utredare vid polisen i Vestfold. Han har rönt stor framgång och fått flera litterära priser -Jakthundarna (Lind & Co, 2014) belönades med både Glasnyckeln och Rivertonpriset, och utsågs i Sverige till årets bästa översatta deckare. Den här aktuella Vinterstängt fick norska bokhandlarpriset år 2011.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone