Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Madeleine F
Isbn: 978-91-2714-556-6
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: oktober 2016
Uppläsare: Lena Einhorn
Length: 7 timmar 42 minuter

Ljudbok

Madeleine F


Hanna har just påbörjat sin andra utbildning på kort tid. Studierna på Konstfack har hon abrupt avbrutit. Nu går hon sen två veckor tillbaka på Författarskolan.

Det är måndag morgon, och eleverna ska för första gången få träffa Pål Berger, berömd författare och egensinnig pedagog.

Har ni, frågar han, lust att göra ett gemensamt projekt? Han halar upp sju pyttesmå gula lappar, som han håller framför sig som en solfjäder.

Det visar sig att de sju lapparna är annonser, mer än åtta år gamla och från Gula Tidningen. Och de är märkliga. Samtliga är undertecknade av ›Madeleine F.‹, som erbjuder sina tjänster som städhjälp, språklärare, konstnär, konsertmusiker, balettinstruktör och civilingenjör. Nu ska de skriva fram den här personen på sitt eget sätt. Men för Hanna blir det en personlig fråga. Hon måste ta reda på vem kvinnan är.

Madeleine F. är en roman om sökande. Efter en mystisk, mångbegåvad person, som är som uppslukad av jorden. Efter lösningen på en gåta, som tycks liksom utlagd för att gäcka. Och slutligen om sökandet efter inspiration och identitet.

Lena Einhorn är filmare och författare, och har givit ut åtta böcker, både romaner och sakprosa. Hennes senaste bok på svenska är Blekingegatan 32 (2013), en roman om Greta Garbo. Hennes berättelse Ninas resa, om modern Nina, som var bland de sista som lämnade Warszawas getto levande, blev både bok och film, och belönades med både Augustpriset och två Guldbaggar. 


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone