Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Livslögnen
Isbn: 978-87-1174-081-1
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: juli 2017

E-bok

Livslögnen

'Livslögnen" är den avslutande delen i den gripande trilogin om Kerstin och Kristina.

Vi kastas tillbaka i tiden, till händelserna före den uppmärksammade debutboken "Jungfru skär". Vi får följa Kristinas tidiga år – från hennes liv som piga till det ögonblick då hon gifter sig med Viktor Julius. Det äktenskap som en gång lovade räddning, förvandlas snabbt till en desperat kamp för överlevnad. Mitt i allt virrvarr föds Kerstin, som prövas av ödet i en alltför tidig ålder...

"Livslögnen" är en berättelse om en familj som kämpar mot alla odds, om hemligheter som inte kan begravas, och om hoppets outtröttliga kraft. Precis som de två tidigare böckerna i trilogin, fungerar denna bok också som en påminnelse om massfattigdomens svåra år, klassamhällets grymhet och den tidlösa kampen mot en skoningslös verklighet.

Helga Bergvall (1907–1978) var en arbetarförfattare från Uppland. Uppvuxen under knappa förhållanden började hon arbeta som piga redan vid 12 års ålder. I sina böcker skildrar hon en hård verklighet präglad av fattigdom, våld, skam och marginalisering. Bergvalls författarskap spelade en roll i att uppmärksamma kvinnors livsvillkor och belönades med flera utmärkelser, inklusive ett pris från Samfundet De Nio.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone