Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Farsan och jag
Isbn: 978-87-1177-924-8
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Noveller
Tillgänglig sedan: juni 2018

E-bok

Farsan och jag

'Vi gick över en kyrkogård, farsan och jag och läste på gravstenarna. Och det var på våren och farsan sa att han aldrig trott att han skulle bli femtio.
Och så kom vi överens om att låta skägget växa under sommaren farsan och jag. Och sedan stack jag ut och liftade och i augusti kom jag tillbaka till stan och då var mitt skägg rödbrunt och ganska yvigt. Och farsans var gråsprängt och han såg gammal ut och sen blev han sjuk.'

I 'Farsan och jag' beskriver Erik Eriksson en både vanlig och ovanlig barndom. En försiktig pojke med en alkoholiserad far och en olycklig mor växer upp till en ung man, som ska skapa sig ett eget liv och göra egna val. Från sommarläger med scouterna där de äldre barnen skrämmer de yngre, till sommarjobbet i Norrland och första förälskelsen. Varje novell beskriver ögonblick och händelser som alla format en ung person till den man han senare kom att bli.

Erik Eriksson föddes 1937 och är en svensk journalist, tv-producent och författare. Han har skrivit romaner, novellsamlingar, ungdomsböcker och lättlästa böcker. År 2009 fick han Aniarapriset för sitt författarskap.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone