Hoppa till innehållet
Omslagsbild för När ett barn dör
Isbn: 978-91-9813-027-0
Förlag: Nestor förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier Psykologi Humaniora
Tillgänglig sedan: juli 2018

E-bok

När ett barn dör

Alla föräldrar har en gemensam mardröm. Något vi inte pratar om och helst inte vill tänka på. Men vad gör du när mardrömmen blir verklighet? Hur orkar du leva? Läka? Går det ens? När ett barn dör är Elisabets personliga dagboksanteckningar efter sin dotter Johannas bortgång. Vi får följa Elisabets smärtsamma resa från att överleva till att leva. Boken är ett bevis på att det faktiskt går att ta sig från mörker till ljus. En hoppingivande bok som inte lämnar någon oberörd.

”Elisabet skriver om förlusten av sin dotter på ett varmt och innerligt sätt. För den som själv förlorat någon finns många tankar och känslor att känna igen sig i. Hon ger också läsaren hopp om att det går att hitta ljusa stunder i det liv som inte blev som man tänkt sig.”
Kjell WesterlundOrdförande i Föreningen Vi Som Förlorat Barn

“Naket och hjärtskärande skildrar Elisabet hur man överlever kanske det svåraste en människa kan vara med om - förlusten av sitt eget barn. På ett inlevelsefullt sätt dras läsaren med i sorgens tvära kast, mot en ny tillvaro där lyckan går jämte sorgen, där saknaden är lättare att bära och där viljan till nytt liv återfinns.Skildringen av sorgearbetet är så äkta och ingående att boken är värdefull för både dig som själv är i sorg, och för dig som möter personer i sorg.”
Maria Nordström Lindhe, leg psykolog.

“Med personlig äkthet, värme och kärlek till livet, delar Elisabet öppenhjärtligt med sig av sin egen resa tillbaka från det ofattbara. En på djupet berörande bok om det förmodligen svåraste i livet som förälder, att förlora ett barn. Om att möta och umgås med sorgen, och att lära sig att leva med den. Om att finna vägen tillbaka till livet.”
Lasse Mattila, socionom och handledare.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone