Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Som syskon på riktigt
Isbn: 978-91-7543-104-8
Förlag: Bokförlaget Hegas
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: mars 2015
Length: 30 minuter

Ljudbok

Som syskon på riktigt

Vad är en riktig familj?

Det kan vara svårt att få nya familjemedlemmar. Men kanske är det ännu svårare om de försvinner igen. Och hur ska man kunna trösta en ledsen förälder när man själv vill bli tröstad?

Som syskon på riktigt är en stark roman som handlar om hur tufft det kan vara när en familj förändras. Helena Karlsson beskriver mycket trovärdigt hur det är att befinna sig i gränslandet mellan barn och vuxen, och känna sig liten och stor på samma gång. Boken kan med fördel användas i boksamtal.

Helena Karlsson när hon är som allra bäst – när hon tacklar de stora frågorna med ett enkelt och tydligt språk som inte exkluderar någon. Det här är en bok som alla borde läsa!


- Mycket lättläst för tonåringar
- Stark berättelse om familjerelationer och syskonskap med hög igenkänningsfaktor för många ungdomar
- Ett enkelt och tydligt språk som inte exkluderar någon


Sagt om boken: 

"Ämnet känns aktuellt då många känner till, och har egna upplevelser, hur det är att ha bonusföräldrar och bonussyskon. Boken är lättläst och riktar sig till unga som har svårigheter med läsinlärning. Därför är den anpassad i språket, så att handlingen är lätt att ta till sig. Layouten och formatet på boken är tilltalande, det är också enkelt för läsaren att skapa sig en bild av det som händer utifrån texten. /.../ Det här är en bra bok att ge till den som behöver stöd i sin läsutveckling."

Anna-Karin Närkling, BTJ-häfte 2014:20

Hegas - lätta att läsa, svåra att motstå


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone