Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Pantbanken
Isbn: 978-91-7523-829-6
Förlag: Word Audio Publishing
Kategori:
Romaner Deckare & spänning Humor Dramatik
Tillgänglig sedan: augusti 2017
Uppläsare: Roman Andrén
Length: 8 timmar 4 minuter

Ljudbok

Pantbanken

Tavin Karlsson driver en Pantbank i Stockholm. Inbrotts- och rånförsöken avlöser varandra och affärerna går inget vidare. Så kommer en äldre dam till butiken med ett vackert halsband. Tavin pantar det för en mindre summa, men får senare reda på att värdet är flera miljoner kronor. När damen några veckor senare dör, och hennes advokat vill lösa ut panten ser Tavin sin chans att göra ett klipp. Genom falska konton på en internetauktion ska han köpa loss halsbandet för pantsumman och bli kvitt dödsboet. Därmed är halsbandet hans och han kan sälja det vidare till ett betydligt högre pris på en annan auktion. Planen är vattentät. 

Men Tavin blir lurad. Hans medarbetare Benny stjäl både halsband och pengar och försvinner. Därmed står Tavin med en skuld till ett dödsbo, en skuld till sin bank och en butik utan potential.

Tillsammans med Bennys syster - den före detta modellen Sylvie, söker Tavin efter en lösning på sina problem. Det leder dem in i den undre världen, där knarkuppgörelser, pengatvätt, hot och kidnappning är vardag.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone