Jump to content
The library informs: OBS! Denna sida gäller endast för biblioteken i Örebro kommun.
Cover for Processen
Isbn: 978-91-7781-569-3
Publisher: Modernista
Category:
Novels
Accessible since: May 2018

E-book | 28 days for loan

Processen

»Någon måste ha baktalat Josef K., ty en morgon blev han häktad utan att han hade gjort något ont.«

På sin trettioårsdag vaknar K. till den olustiga nyheten att han är häktad. Någon information om vilket brott han ska ha begått får han inte. I stället tillåts han att som vanligt gå till jobbet på banken - i väntan på ett första förhör. Undan för undan finner K. sitt liv invaderat av antydanden om skuld och straff. I de förtvivlade försöken att kommunicera med myndigheterna får Processen sin oundvikliga gång.
Franz Kafkas roman Processen [Der Prozess, postumt utgiven 1925] hör till världslitteraturens mest berömda texter. Som ingen annan, varken före eller efter honom, gestaltar Kafka den moderna människans sprattlande inför Lagen som ren idé, Lagen som begär, en människa vars verklighet, både till det inre och det yttre, genomsyrats av byråkrati.
I svensk översättning av Ingegärd Martinell.

FRANZ KAFKA [1883-1924] var en tyskspråkig tjeckisk prosaist. En stor del av hans verk publicerades postumt, mot hans vilja. I dag anses han vara en av 1900-talets allra viktigaste och mest inflytelserika författare. De tre romanerna, Processen, Slottet och Amerika är de bärande pelarna på vilka det ryktet vilar.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone