Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Folk : Främlingar och vänner - nån du kanske känner
Isbn: 978-91-2716-439-0
Förlag: Natur & Kultur
Kategori:
Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: juli 2019

E-bok

Folk : Främlingar och vänner - nån du kanske känner

Besök @folksamlingen på instagram!

Någon ser livet passera i revy medan en annan försöker ge en okänd en komplimang. Någon älskar väldigt stark mat, en annan funderar över vad mode egentligen är. En bit ifrån är det någon som trösthandlar medan en annan smälter bort. En tredje råkar vara jättehårig medan en fjärde scrollar oavbrutet på mobilen.

I folksamlingen finns gamla, unga, arga och glada, oroliga och förälskade. Enskilda och tillsammans. För tillsammans och med varandra så blir det ändå folk av oss alla till slut.

Folk är en uppföljare till systrarna Adbåges första gemensamma bok: Halsen rapar, hjärtat slår. Rim för 0–100 år, som förärade dem Lennart Hellsing-priset. De mångbegåvade systrarna som genom åren fått mest uppmärksamhet för sina bilder visar här än en gång prov på att de kan konsten att ge uttryck för både allvarligt och knasigt, på vers som spritter av språkglädje.

En popskiva för barn och vuxna släpps i samband med boken!
Britta Persson har tonsatt tolv av dikterna. Texterna har broderats ut och bildernas stämningar har fångats upp i melodierna. Köp skivan här: https://www.bengans.se/sv/artiklar/britta-persson-folk-dikt-och-toner-om-personer.html


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone