Hoppa till innehållet
Omslagsbild för När första stenen fallit
Isbn: 978-91-8853-372-2
Förlag: Bokförlaget Mormor
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: september 2019

E-bok

När första stenen fallit

Anna är en medelålders språklärare i Karlstad som lever i ett olyckligt äktenskap med Roland, vars alkoholmissbruk och otrohetsaffärer får Anna att ta beslutet att lämna honom. Fler anledningar till hennes flykt är de konfliktfyllda relationerna till tonårsdottern Sigrid och en åldrig far.
Annas tillflyktsort är Nice, där hon sedan ungdomen har kontakt med ett äldre par. Här får hon nya vänner, bland dem läraren Gabriel. Hon upptäcker och förälskar sig i byarna i bergen norr om Nice.
Under tiden sjunker Roland allt djupare ner i depression. Spritmissbruket ökar, han förlorar jobb och älskarinna. Samtidigt med sitt nya liv i Nice kämpar Anna med det dåliga samvetet över att ha lämnat sin dotter Sigrid och gör trevande försök att få kontakt med henne. Tillsammans besöker de bergsbyarna norr om Nice i en gemensam strävan att hitta tillbaka till varandra igen.
Genom olyckliga omständigheter hamnar de i den gudsförgätna byn Saint Fayette, där byborna är djupt religiösa, vidskepliga och talar ett ålderdomligt språk, niçois. Där tvingas Anna och Sigrid stanna på grund av en svår storm och de möts av misstänksamhet och anklagelser som utmynnar i ren förföljelse.
Deras besök blir inte som de tänkt sig.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone