Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Vilken kost är bäst för vår jord?
Isbn: 978-87-2627-400-4
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Medicin & hälsa Naturvetenskap
Tillgänglig sedan: november 2019
Uppläsare: Kim Rhedin Hüttner
Length: 22 minuter

Ljudbok

Vilken kost är bäst för vår jord?

I takt med att vi blir allt fler människor på jorden så måste vi fatta en del svåra beslut om vad vi ska äta och hur vi ska producera det. Det oupphörliga flödet av information om vad och hur vi bör äta kan kännas överväldigande. Borde alla bli veganer eller kan vi fixa biffen ändå?
Kost är ett laddat område som präglas av starka personliga eller religiösa övertygelser och hälsoideal, men när det gäller matens miljöpåverkan är frågan enkel för många. "Alla bevis finns, det gäller bara att välja att se dem', som en av mina vänner sa till mig nyligen. På senare år har både forskare och allmänhet blivit mer medvetna om att maten vi äter kan få negativa konsekvenser för vår planet. Men finns det en kost som rent objektivt är bäst för miljön?

Ursprungligen publicerad av Orage, i samarbete med BBC.

VETENSKAP är en serie om olika fenomen som med hjälp av vetenskapen går att förklara, utforska och få en bättre förståelse av. I kortare artiklar och reportage följer vi med i vetenskapens alla vrår för att förklarat såväl vardagliga som extraordinära fenomen.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone