Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Lugnet efter stormen
Isbn: 978-91-7893-671-7
Förlag: Modernista
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: juni 2020

E-bok

Lugnet efter stormen

Dubbelt prisbelönt svensk deckarklassiker!

Tjugofem år har gått sedan Gunilla Irner förolyckades i ung ålder. Detaljerna kring hennes död är fortfarande höljda i dunkel, och hennes familj är märkligt förtegen.
En man utan synlig koppling till de inblandade kommer en dag i kontakt med familjen. Han bestämmer sig för att undersöka vad som har skett. Spåren för honom tillbaka till tiden och platsen där Gunilla omkom. Brottsplatsen är sommarparadiset Källvik, och tiden det sexförenekande femtiotalet. Men vem är han - mannen som utan synbara skäl så engagerat tar sig an det oupplösta fallet?
Lugnet efter stormen [1983] är Ulf Durlings hyllade thriller, som kammade hem både Svenska Deckarakademins pris för bästa svenska kriminalroman och Expressens Sherlock-pris.

ULF DURLING [f.1940] är en svensk kriminalförfattare och psykiater. Tillsammans med bland annat Ulla Trenter och Jan-Olof Ekholm grundade han Föreningen Kriminalförfattare i Stockholm. 1971 debuterade han med pusseldeckaren Gammal ost, för vilken han belönades med Svenska Deckarakademins debutantpris.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone