Jump to content
Cover for Under odjurspälsen
Isbn: 978-91-5013-248-9
Publisher: Alfabeta
Category:
12 -15 years Children's books Young adults
Accessible since: September 2020
Narrator: Sofia Rönnegård
Length: 10 hours 36 minutes

Audiobook

Under odjurspälsen

EN AV ÅRTIONDETS BÄSTA BARN-/UNGDOMSBÖCKER ENLIGT VI LÄSER.

"Den är så himla bra! Den är så EXTREMT modig!" Bladen brinner podcast.

Joel och Signe har träffats på nätet, de chattar i timtal, berättar allt för varandra. Joel säger att Signe är speciell, att hon får honom att tänka och känna. Problemet är bara att Joel tror att han chattar med Frida i Karlstad och inte Signe i parallellklassen, henne som han vanligtvis inte ägnar en blick. Snart ska Signe berätta allt och då kommer Joel att förstå, och älska henne för den hon är. Men det blir inte riktigt som Signe tänkt sig. För sen dyker Manga-Magnus upp. Som är helt igenom fel. Som är konstig, mager och älskar fantasy. Men som ändå får det att pirra i hela Signes kropp.

"Under odjurspälsen" är en på samma gång humoristisk och mångbottnad ungdomsroman om kärlek, förvecklingar och vem man är och vill vara. Klara Krantz debuterade 2013 med den hyllade ungdomsromanen "Ge mig arsenik". Hon jobbar på bibliotek och frilansar som skrivpedagog och trädgårdsmästare.

"En helt underbar bok" Yukiko Duke, Gomorron Sverige.

"En av årets absolut bästa ungdomsböcker är Klara Krantz Under odjurspälsen. Känslig, sorglig, kärleksfull. Helt jävla magnifik!" Magnus Utvik, Vi läser.

"Så otroligt befriande med en författare som inkännande och ärligt sätter ord på pirret och musten som dunkar inom en femtonårig tjej." Pia Huss, Dagens Nyheter.

"Det är vackert, mitt i allt det sorgliga och sköra. Klara Krantz mejslar varligt fram en dov klangbotten av existentiell ångest och ensamhet som berör." Maria Nyström, UNT.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone