Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Drevet
Isbn: 978-91-8922-354-7
Förlag: Bookea
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: september 2020
Uppläsare: Veronica Kurba
Length: 11 timmar 52 minuter

Ljudbok

Drevet

Några dagar innan nyårsafton 1931 skedde ett mord i Varum. En man greps och häktades. Under rannsakningstillfällena började smutsiga rykten spridas. Den häktades försvarsadvokat byttes ut mot en stjärnadvokat från Stockholm, vilken betalades av ”Överheten”. Ett märkligt domstolsbeslut fattades och en kyrkoherdes obegripliga agerande tystade en hel familj på tretton personer. En av de tystade var Sigrid, en nyss konfirmerad trettonårig flicka. Sigrid gjorde i sin ungdom en del svåra och obegripliga val som skulle få oönskade konsekvenser, inte minst för hennes dotter Harriet.

Nu är Sigrid gammal och lider av att grannar och deras gäster stör henne nattetid. Hon upplever sig mobbad, trakasserad och rädd – vissa nätter fruktar hon för sitt liv. Är hon paranoid eller finns det någon verklighet bakom det hon upplever? Hennes dotter Harriet bestämmer sig för att ta reda på vad som egentligen hände den där ödesdigra vinterdagen. Det hon hittar på Kungliga Biblioteket och i Landsarkivet är oroväckande.

Drevet är en roman som baseras på verkliga händelser. De levande och målande person- och miljöbeskrivningarna lyfter denna bok och gör den till ett rent nöje att njuta av.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone