Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Kampen om gruvan
Isbn: 978-87-2634-212-3
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
12-15 år Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: september 2020

E-bok

Kampen om gruvan

"Det är bestämt något mystiskt med honom, sade Jan. Bor alldeles ensam här i skogen med en hund och en ko. Det är konstigt. Och han är inte som de andra vi har träffat."

Bröderna Jan och Uffe är iväg på en kanottur när kanoten plötsligt stöter i något och sjunker. Jan är på väg att drunkna men räddas i sista sekund av en främmande farbror. Han är knotig och grov som en träd, och hans ögon ser både snälla och sorgsna ut. Jan och Uffe tycker om honom direkt och följer med honom till hans stuga.

Snart börjar mystiska saker hända i skogen omkring hemmet. Det dunkar i stugan om nätterna. De möter en ilsken karl och får syn på en inkräktare. Farbrodern verkar dölja något. Vem är han egentligen? Och varför lever han som en eremit? Jan och Uffe börjar undersöka.

Uno Modin var en hyllad svensk författare och journalist som under sitt liv hann med att skriva många älskade barnböcker, samtidigt som han skrev politiska reportage och böcker om arbetarrörelsen. Modin var även ordförande i Sveriges Ungdomsförfattarförbund.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone