Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Första världskriget
Isbn: 978-91-7987-180-2
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år Lättläst
Tillgänglig sedan: september 2020
Uppläsare: Måns Westling
Length: 27 minuter

Ljudbok

Första världskriget

Första världskriget började i Europa 1914 och spred sig sedan till resten av världen. Nya fruktansvärda vapen användes i kriget och många miljoner människor dog. Spanska sjukan härjade samtidigt och tog också många liv. Läsaren får träffa Julia som är 13 år och bor på en bondgård i Frankrike under kriget. På åkern utanför hennes hus landar en engelsk flygare som flugit vilse i dimman.

I Nypons faktaserie Aha, nu fattar jag! presenteras fakta inom olika områden på ett lättläst och lättbegripligt sätt, samtidigt som man får med många olika aspekter av de olika ämnena. Varje uppslag innehåller illustrationer i färg, och svåra ord förklaras i marginalen. Till alla böckerna i serien finns gratis arbetsmaterial på vår hemsida.
Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.

Recension av tidigare bok i serien: "På ett väl genomtänkt sätt och via både fakta- och upplevelseläsning får barn/elever med behov av stöd i sin läsutveckling en bra och sammanfattande bild av det mest centrala innehållet och de viktigaste händelserna under andra världskriget." Inger Lindberg BTJ-häftet 2019:17

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone