Jump to content
Cover for Den sovande nymfen
Isbn: 978-91-7028-595-0
Publisher: Bazar Förlag
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: October 2020

E-book

Den sovande nymfen

Den sovande nymfen är den andra delen i en bästsäljande italiensk deckarserie som vunnit såväl läsarnas som kritikernas hjärtan. En välskriven bladvändare där vi återigen får stifta bekantskap med den färgstarka kriminalkommissarien Teresa Battaglia som utkämpar ett privat krig mot sin alzheimersjukdom.

I en isolerad dal i de italienska Alperna återfinns en målning med titeln Den sovande nymfen. Det visar sig att den är målad med blod från ett mänskligt hjärta. Kommissarie Teresa Battaglia och inspektör Massimo Marini kopplas in på fallet som fullkomligen exploderar när ett nytt offer upptäcks.

"Ovanlig, drömsk och vacker italiensk deckare som till största delen utspelar sig i en liten, isolerad dal /.../ Det är andra boken i en planerad trilogi, och den är ännu bättre än debuten Blommor över helvetet. /.../ Den sovande nymfen är framför allt en kärleksfull sorgesång över människornas korta liv."

Dagens Nyheter

"Den andra boken är om möjligt ännu mer spännande. En tavla målad med mänskligt blod står i centrum. Parallellt med utredningarna kämpar Teresa Battaglia med sig själv. Något står inte rätt till och sanningen är obehaglig. Ilaria Tuti bjuder på en riktigt bra trilogi om en lite annorlunda polis. Nu väntar vi bara på den tredje delen."

Barometern

"Italienska Ilaria Tuti imponerade stort med debuten 'Blommor över helvetet' och följer upp med 'Den sovande nymfen'. /.../ Berättelsen blir en intrikat historia med rötter i andra världskriget. Fascinerande och originellt, med en intrig som gör det omöjligt att lägga ifrån sig boken."

Upsala Nya Tidning

"Parallellt med mysteriet i nutid så varvas bokens handling med en historisk berättelse om experiment med barn. Otäckt, men spännande!"

Hela HälsinglandLog in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone