Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Dessa lyckliga år
Isbn: 978-87-2634-450-9
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Romantik
Tillgänglig sedan: november 2020

E-bok

Dessa lyckliga år

Viveka dröjde kvar vid ett av fönstren och försökte med blickarna genomtränga den fallande skymningen. Hon känner sig instängd i den lilla våningen på Karlavägen, instängd i sitt eget liv, och grämer sig över att hon inte längre har en lugn tillflyktsort hon kan kalla sin egen. När hon börjar på en ny skola har hon svårt att finna sig till rätta, men när hon träffar Sigyn förändras allt. Det är någonting speciellt och med den långa flickan, och Viveka är beredd att göra vad som helst för att få lära känna henne.

Romansviten Fattigadel består av böckerna Fattigadel, Dunklet mellan träden, Dessa lyckliga år och I livets vår, handlar om Viveka von Lagercrona som är Agnes von Krusenstjernas alter ego. Böckerna skildrar en flickas uppväxt i en adlig familj och hennes längtan efter frihet och självständighet.

Agnes von Krusenstjerna (1894-1940) var en svensk författare. Hennes författarskap är på flera sätt unikt, framförallt på grund av hennes skildringar av kvinnlig sexualitet och psykisk ohälsa under de första årtiondena under 1900-talet. von Krusenstjernas böcker är ständigt aktuella, och har hyllats av läsare i olika tider.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone