Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Bekkelagsrånet
Isbn: 978-87-2677-979-0
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier Samhälle & politik True Crime
Tillgänglig sedan: november 2020
Uppläsare: Lena Ljung
Length: 45 minuter

Ljudbok

Bekkelagsrånet

'Den sjunde november 1970 klockan 11.55 blev den kvinnliga postkassören nästan paralyserad då de två rånarna stormade in på postkontoret. Några sekunder blev hon stående stel. Sedan skrek hon.'

De två beväpnade männen liknade karaktärer ur en dålig skräckfilm. Snart avlossas ett skott, och kassörskan faller mot golvet, med blodet forskande ur såret efter skottet. En av rånarna klev över den blödande kvinnan och tömde kassan. Snart var rånarna på väg från kontoret, mot vad de hoppades skulle vara en framtid fylld av rikedom.

Larmet inkom till polisen några minuter efter att rånet var över, och polisarbetet fick ingen bra start. Polisen hade en inarbetad plan, 'operation Cato', för vad som skulle ske när denna typ av larm inkom, men de kunde inte sätta planen i verket eftersom larmet kom in så sent. Polisen börjar jaga rånarna - men att finna dem ska bli svårare än de trott.

Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone