Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Dubbelmord på en båt i Fyns skärgård
Isbn: 978-87-2670-439-6
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Memoarer & Biografier Samhälle & politik True Crime
Tillgänglig sedan: januari 2021
Uppläsare: Sofia Watts
Length: 45 minuter

Ljudbok

Dubbelmord på en båt i Fyns skärgård

Det är den 13 juni 2007 och paret Rut och Finn Teisen har varit försvunna i flera dagar. Deras bil hade stått orörd vid hamnen på den ö de bor på i Fyns skärgård, och deras båt är försvunnen. Polisen kopplas in i ärendet, och de får snart veta att parets båt ligger dåligt förtöjd vid en närliggande ö, låst och utan någon ombord.

Båten, en Vikness 880, var välkänd i området. Det var en 24 fots motorbåt värd närmare en miljon. Eftersom båtens förtöjts så dåligt efter att den flyttats så hade andra båtägare i hamnen hållit ett öga på den. De hade noterat att en ung man hoppat från båten ner i vattnet strax efter att båten anlänt, med en vit plastpåse i handen.

Båten hade legat ute till försäljning via en lokal tidning, och på redaktionen hade de namn på de personer som hört av sig med intresse att köpa den. Bland dessa personer börjar polisen söka efter någon som vet vad som kan ha hänt med paret Teisen, eller den person som är orsaken till att de är försvunna.

Nordisk Kriminalkrönika är ett historiskt verk. Berättelserna och samlingarna är uttryck för den samtid som de skrevs i, och kan i enstaka fall ha föråldrat eller kontroversiellt innehåll. Eventuellt stötande material är inte uttryck för förlagets hållning.

I Nordisk kriminalkrönika berättar poliser själva om sina mest uppmärksammade, omskakande, och svåra fall.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone