Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Juni och stjärnan
Isbn: 978-91-7987-277-9
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år Lättläst
Tillgänglig sedan: januari 2021

E-bok

Juni och stjärnan

Junis pappa har dött. Nu är han en av stjärnorna på himlen. Hon brukar prata med honom och berätta om sådant som händer henne. Som att hon fick en kattunge när hon fyllde år! Då blinkar han tillbaka till henne. Nu har kattungen försvunnit och Juni har letat överallt. Tänk om han inte kommer tillbaka! På kvällen går hon ut för att be pappa om hjälp.

Berättelsen om Juni och stjärnan handlar om sorgen när man förlorar någon. Och om att få tröst på olika sätt i vardagen, i djur och natur och kanske också i det oförklarliga. Men det magiska som händer Juni i berättelsen har en logisk förklaring. I slutet av boken finns en faktatext som förklarar fenomenet norrsken i text och bild.

Anna Ehring inspireras av egna och andras magiska naturupplevelser, och av sina egna drömmar om att få uppleva olika naturfenomen. Hon har studerat naturvetenskap och gått på Biskops Arnös författarskola. I dag skriver hon på fulltid och gör gärna författarbesök på skolor.

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone