Jump to content
Cover for Arnulf
Isbn: 978-87-2684-838-0
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels Young adults
Accessible since: September 2021
Narrator: Magnus Schmitz
Length: 8 hours 57 minutes

Audiobook

Arnulf

Den unge vikingen Arnulf är vild som örnen och vargen – därav hans namn. Han längtar efter att ge sig ut på färd och utföra stordåd, men hans drömmar omkullkastas när brodern Helges skepp återvänder till hembygden Egilsund utan stora delar av sin besättning. I sorg och frustration gör sig Arnulf skyldig till både missuppfattningar och grova brott, varpå han tvingas fly för sitt liv tillsammans med den norska trälen Toke. I all hast lämnar han både sin familj och den stora kärleken Frejdis och ger sig ut på en minst sagt tumultartad plundringsfärd. Det blir en farlig och dramatisk resa, kantad av kungliga möten, blodiga strider och livsavgörande val.
Arnulf är en fasansfull och hisnande äventyrsroman, tillika historiskt porträtt av Vikingatiden. En tid då vänskap och släktband var av största vikt och då överlevnad ständigt krävde hård ansträngning.

Detta är första volymen i den kritikerrosade sagan om vikingen Arnulf.

S. C. Pedersen (1967-) är en dansk författare och musiker. Hon skriver historiska romaner om såväl vikingatiden som medeltiden. De fiktiva händelserna och karaktärerna i serien om Arnulf bygger på grundlig forskning och historisk fakta.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone