Jump to content
Cover for 5768 VISNINGAR PÅ YOUTUBE
Isbn: 978-91-9870-601-7
Publisher: Vargkatten Förlag
Category:
12 -15 years Children's books 15+
Accessible since: September 2021
Narrator: Lo Kauppi
Length: 3 hours 11 minutes

Audiobook

5768 VISNINGAR PÅ YOUTUBE

5768 VISNINGAR PÅ YOUTUBE


Att sjunga är det bästa Rosita vet, men det är mest något hon drömmer om. I vanliga fall gör hon sitt bästa för att inte synas, inte höras, inte märkas. Hon hör till de Resande, ett folk som enligt vissa inte finns alls och som enligt andra inte är värt något. Men så får livet en annan vändning. En talangjakt, en filmande kompis och en kniv i bakfickan ändrar allt.

5768 VISNINGAR PÅ YOUTUBE vann Barnens Romanpris 2014. Sedan länge har den varit slutsåld. Nyutgåvan ges ut samtidigt som den efterlängtade uppföljaren 9 LIV. Bokserien Kalo tjirrklo skildrar en ung människas väg att hitta sin inre styrka trots motgångar. Genom att följa Rositas vardagsliv, vänskapsrelationer och konflikter möter läsaren en värld och ett identitetssökande att känna igen sig i. Berättelsen ger också en unik inblick i Resandefolkets kultur och innehåller en hel del inslag på svensk romani ett språk som länge varit hemligt för utomstående.

”En ovanligt angelägen ungdomsbok.”
Lotta Olsson, DN
”en intressant, viktig och framför allt driven roman som man inte gärna” lägger ifrån sig.
Åsa Warnqvist, SvD.                                                                                                                    ”en medryckande och sympatisk roman som på ett skickligt sätt flätar ihop högstadietidens kändisdrömmar med ett socialt och politiskt budskap.” Jens Liljestrand, Expressen

Romsk ordlista och mer om resandefolket hittar du på Vargkatten.seListen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone