Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Herr Nymans detektivbragd
Isbn: 978-91-7515-393-3
Förlag: Kartago
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: januari 2022

E-bok

Herr Nymans detektivbragd

Stockholm, sommaren 1908. Notisskrivaren Einar Nyman försöker fylla på kassan genom att intervjua August Strindberg. Nationalskalden tar tillfället i akt att gå till våldsamt angrepp mot tidens vurm för dumdristiga polarexpeditioner till nationens ära. Då Einar, vars fästmö Henrietta är dotter till en känd polarforskare, publicerar intervjun under pseudonym, blir det början på ett dramatiskt händelseförlopp.
En grilljanne som setts följa efter Nyman hittas drunknad i Stockholms ström och i en boulevardtidning skriver "Snask-Pelle" insinuanta inlägg om hans blivande svärfar, professor Bergfeldt. Motvilligt tvingas Einar Nyman ikläda sig rollen som detektiv och äventyrare för att försöka hitta grilljannens mördare, lista ut "Snask-Pelles" rätta identitet och själv följa med på en expedition till ishavet.

Med Herr Nymans detektivbragd har David Nessle skrivit en både spännande och humoristisk deckare, och samtidigt en stilsäker Stockholmsskildring från början av förra seklet med mästerlig tonträff i språket.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone