Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Försvar är enkelt
Isbn: 978-91-7987-527-5
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år Lättläst
Tillgänglig sedan: februari 2022
Uppläsare: Måns Westling
Length: 50 minuter

Ljudbok

Försvar är enkelt

Noa och Lukas hänger nästan jämt. I skolan, på träning och match, när de övar de skott i hallen eller när de spelar de spel tillsammans. De är bästisar. Men så börjar en ny kille i klassen. Han har dyra kläder och bor i ett stort flott hus med en gigantisk teve. Lukas börjar hänga med honom och Noa känner sig övergiven. Om hans familj skaffar en större teve så kanske Lukas vill hänga hos honom och spela spel. Men så gör Noa något riktigt dumt och han förstår att Lukas är besviken på honom. Kan de bli kompisar igen?

BBK Storm är ett basketlag i Växjö. Här spelar Noa tillsammans med ett gäng killar som alla har olika bakgrund och förutsättningar. Noa är en seriös basketkille, han har talang och är beredd att träna hårt. Andra spelar för att det är kul och för att få känna laganda. Det skapar spänningar i laget och Noa brottas med att vilja vinna till varje pris och samtidigt vara en bra lagspelare och kompis.

Här blandas träning, matcher och utmaningar både på planen och i livet med skola, vardagstjafs och vänskap.

Niklas Krog har skrivit fantasyböcker, historiska böcker och lättlästa böcker. Han sitter på stol nummer sex i Svenska barnboksakademien.

I sin ungdom spelade han basket med A-landslaget, juniorlandslaget och han tog SM-guld med Alvik Basket 1986. I BBK Storm använder han sina basketerfarenheter och skildrar både vänskap och spel med stor närvaro. Varje träning och varje match blir lika spännande för läsaren som om de spelats på riktigt.

Sagt om En foul för mycket:

En medryckande berättelse som bör locka sportintresserade pojkar i mellanstadieåldern. Berättelsen skildrar både vänskap och spel med träning, matcher och livet utanför planen. Språket är enkelt och texten är lättläst. /…/ Innehållet i boken känns äkta, vilket beror på att författaren har egna erfarenheter av basket. Han har bl.a. spelat i A-landslaget, juniorlandslaget och var med och tog SM-guld med Alvik Basket 1986.

Britt Forssmed, BTJ-häfte nr 21/20

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsaren.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone