Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Livat på Lingonvägen - Var är korven?
Isbn: 978-91-7987-628-9
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 6-9 år Lättläst
Tillgänglig sedan: februari 2022
Uppläsare: Jakob Stefansson
Length: 1 minut

Ljudbok

Livat på Lingonvägen - Var är korven?

Det är vinter och snö. Härligt! Ester och Igor ska göra en snögubbe. Det är hårt arbete, men till slut blir den hur fin som helst. Men när de ska sätta näsa på snögubben blir det problem. Vad ska de ta? De går in i köket för att se om de kan hitta något.

Livat på Lingonvägen är en bokserie för de yngsta läsarna. Böckerna kan läsas av barnen själva eller tillsammans med en vuxen. De är välskrivna för att läsaren ska lockas igenom texten med bibehållen läslust och stärkt självförtroende. Matilda Salméns sprudlande illustrationer i fyrfärg ger stöd åt texten och tilltalar både barn och vuxna.

I varje bok återvänder läsarna till familjemedlemmarna som de lärt känna tidigare i böcker, vilket skapar trygghet och igenkänning. Böckerna är indelade i fyra nivåer – röd, blå, gul och grön. En långsamt ökande svårighetsgrad ger läsaren möjlighet att lyckas. Var är korven? är på nivå röd.

Janina Kastevik och Sarah Utas, som skrivit böckerna, är systrar och delar ett stort intresse för böcker och läsning. Janina är barnboksförfattare, jurist och trebarnsmamma. Sarah är barn- och ungdomsbibliotekarie med många års erfarenhet av barnlitteratur och läsfrämjande.

Illustratören Matilda Salmén har jobbat som barnboksillustratör sedan 2006. Hon har illustrerat drygt hundra böcker och tycker att hon har världens roligaste jobb!

Bibliotekstjänst sa så här om boken Du härmade mig: ”Författarna Janina Kastevik och Sarah Utas och illustratören Matilda Salmén har gemensamt skapat ytterligare en härlig bok som är en inspirationskälla till fortsatt egenläsning.” (Inger Lindberg, BTJ-häfte nr 21/20)

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone