Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Blå horisont
Isbn: 978-87-2812-974-6
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: februari 2022

E-bok

Blå horisont

Den unge Jim Courtney lever skyddad av familjens förmögna handelskompani i södra Afrikas holländska kolonier. Han är både djärv och klipsk, något som sätter honom i klistret lika ofta som det är en tillgång. När han en morgon säljer fisk till ett holländskt fångskepp får han syn på en vacker men utmärglad flicka. Pesten har gjort Louisa Leuven föräldralös - samhällets orättvisor har kedjat och skickat henne över Atlanten. Det tar inte lång tid för Jim att bestämma sig för att rädda Louisa undan sitt öde. Hennes befrielse blir därefter startskottet på en hänsynslös jakt som inte ens namnet Courtney kan skydda dem ifrån. Jim och Louisa flyr ut i den afrikanska vildmarken, men kan den rädda dem från förföljelse? Och vad händer med den familj som Jim i all hast lämnat kvar?

Blå horisont är den elfte delen i Wilbur Smiths storslagna krönika om släkten Courtney.

Wilbur Smith (1933-2021) var en sydafrikansk författare som skapat succéer som När lejonet äter och släktkrönikan om familjen Courtney. Smiths romaner skildrar ofta den afrikanska kontinentens historia och innehåller både äventyr och romantik.

I den episka berättelsen om släkten Courtney får vi följa äventyrslystna män och modiga kvinnor. Krönikan utspelar sig i Sydafrika sträcker sig från 1600-talet och kolonialismen till 1900-talet och apartheid. Medlemmarna i släkten Courtney får uppleva både äventyr och krig på sin jakt efter ära, makt och kärlek.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone