Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Mytiska väsen - Varulvar
Isbn: 978-91-7987-644-9
Förlag: Nypon förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år Lättläst
Tillgänglig sedan: februari 2022
Uppläsare: Joakim Sædén
Length: 7 minuter

Ljudbok

Mytiska väsen - Varulvar

Mytiska väsen – Varulvar inbjuder med en enkel och kortfattad text till läsning om den skräckinjagande varulven ur ett mytiskt och historiskt perspektiv. Läsaren får ta del av skrönor och sagor från äldre tider och olika delar av världen, men också läsa om historiska personer som anklagats för att vara varulvar.

Mytiska väsen – Varulvar ingår i Nypons faktabokserie Mytiska väsen. Den mytomspunna varulven lockar till läsning. Berättelser om vargar och vargmänniskor har länge fascinerat människor och finns i flera kulturer. I det moderna berättandet möter man dem i filmer, tv-serier och böcker.

Att läsa en faktabetonad bok om varulvar med förankring i äldre tider, kan ge den unga läsaren en bättre förståelse för hur myter uppstår och varför de sprids vidare. Kunskapen gör elever bättre rustade att förstå de berättelser de möter i skolan och i andra sammanhang.

Nypons lättlästa faktaböcker är framtagna för de mest läsovana eleverna med lite text men mycket bilder. Tack vare den lättillgängliga formen, det enkla språket och de intressanta ämnena väcker böckerna läslust hos såväl yngre som äldre läsare.

Gemensamt för böckerna i serien är också att de har en innehållsförteckning och ibland mycket enkla diagram, som i en traditionell faktabok. Färg och form är speciellt framtaget för att locka till vidare läsning. Författaren Marie Pearson har skrivit flera lättlästa böcker för barn.

Mytiska väsen – Häxor är en lättläst, saklig bok med utmärkt bildmaterial, som lär 9-12-åringar om häxornas historia i Europa. 

Eva Bjärlund, BTJ

Mytiska väsen - Vampyrer är en läsvärd, saklig, lättläst bok - utmärkt för läsovana ungdomar om folktrons blodsugande varelser

Eva Bjärlund, BTJ

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone