Jump to content
Cover for Ett gott liv : Smart och enkel mat för seniorer
Isbn: 978-91-8901-969-0
Publisher: Votum Förlag
Category:
Cooking, food and drink
Accessible since: March 2022

E-book

Ett gott liv : Smart och enkel mat för seniorer

Årets Svenska Måltidslitteratur 2021

Lockas av de härliga matbilderna och av hur lätt det är att laga mat som är god och vacker, men som också ger kraft och energi att leva livet. Kokboken passar både nybörjare och lite mer vana matlagare och är en inspirationskälla framför allt för seniorer men även för anhöriga, volontärer och hemtjänstper­sonal. Recepten är anpassade för två portioner och lagas i stor utsträckning från grunden. Boken bjuder också på tips om vad man kan laga av det som blir över och förslag på alternativa tillbehör.     

När man blir äldre förändras både kropp och aptit. Många kan behöva äta fler mindre och energi- och proteinrika måltider. Recepten i boken är hälsosam­ma och anpassade för personer över 65 år - och är alla testade av en bred grupp.

Recepten har skapats av Eleonor Schütt, Cecilia Sassa Corin och Margareta Frost-Johansson, matkonsulter på Hushållningssällskapet Västra, som tillsammans med matstylist Christina Asplund och fotograf Thomas Carlén tillagat och fotograferat alla maträtter.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone