Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Operation Eichmann
Isbn: 978-91-7789-853-5
Förlag: Historiska media
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: mars 2022
Uppläsare: Martin Halland
Length: 5 timmar 42 minuter

Ljudbok

Operation Eichmann

Den 11 maj 1960 genomförde en israelisk kommandogrupp från Mossad århundradets mest spektakulära kidnappning. Den nazistiske SS-officeren Adolf Eichmann greps i kvällsmörkret utanför sin bostad i en förort till Buenos Aires, där han levde under falsk identitet. Kidnappningen blev en världssensation och följdes av en lika uppmärksammad rättegång i Jerusalem, som avslöjade vidden av de brott som Eichmann hade gjort sig skyldig till som Förintelsens organisatör.

I Operation Eichmann berättar statsvetaren Erik Åsard initierat och spänningsfyllt om hur planeringen och infångandet gick till. Han redogör även ingående förEichmanns roll i Förintelsen och avslöjar något som länge har varit en gåta: Vem var den hemliga källa som ledde till att Eichmann äntligen kunde gripas efter 15 år på rymmen?

Boken innehåller också en kritisk genomgång av några av vår tids ledande Förintelseförnekare. I ett debattklimat präglat av konspirationsteorier, lögner och sakfel argumenterar författaren för vikten av att bedriva källkritik, att bemöta faktaförvrängare och att stå upp för det rationella tänkandet.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone