Jump to content
Cover for Devils Peak
Isbn: 978-91-2717-879-3
Publisher: Weyler förlag
Category:
Novels Crime & Mystery True Crime
Accessible since: June 2022
Narrator: Lars Winclair
Length: 17 hours 8 minutes

Audiobook

Devils Peak

Devils Peak är en topp på Taffelberget under vilket Kapstaden breder ut sig, och där utspelar sig också Deon Meyers nya kriminalroman. I centrum står tre personer vars hårda livsöden för dem samman: Christine van Rooyen, en ung afrikanderkvinna som hamnar i prostitution men gör allt för att skydda sitt barn; Tobela Mpayipheli, tidigare ANC-soldat; Benny Griessel, en alkoholiserad polis, utsparkad hemifrån och ifrågasatt på jobbet.

Tobela försöker dra sig undan sitt tidigare liv som soldat och livvakt i undre världen, men när hans adoptivson mördas under ett banalt rån som den sydafrikanska rättvisan inte förmår hantera förvandlas Tobela till en hämnare. På sonens mördare men så småningom på allt som hotar barnen. Och om inte Griessel hittar och stoppar honom har han inget jobb kvar. Eller familj. Christine blir hans redskap.

»Årets bästa utländska deckare enligt Svenska Deckarakademin och de har förstås alldeles rätt.« (Dagens Nyheter)

»Det här är verkligen något att läsa och begrunda för alla som är intresserade av Sydafrikas historia och dessutom vill ha en kriminalroman av yppersta klass.« (Corren)


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone