Jump to content
Cover for En handbok i hur du undersöker en bostad
Isbn: 978-91-5196-654-0
Publisher: RE-RE Enterprises AB
Category:
House & Home Economics & Business
Accessible since: July 2022

E-book

En handbok i hur du undersöker en bostad

Under det senaste decenniet har Rickard gjort ett tiotal bostadsaffärer. Han har undersökt hundratals lägenheter, fritidshus, villor samt flerbostadshus och han har även hjälpt tusentals människor att undvika ett av dom största misstagen som man kan göra; att köpa grisen i säcken. I det här fallet är grisen en bostad vilket för många är den största affären under ens livstid.


För många människor är det en bra och rolig affär att köpa en egen bostad, eftersom affären går som man tänkt sig. Men det finns också en hel del människor som tyvärr inte upplever samma roliga känslor fast dom gör samma typ av affär.

 

Under mina år, där jag undersökt skicket på massvis av olika bostäder, har jag sett det mesta. Jag har sett fuskbyggen, livsfarlig el, fuktskador, tak där det regnar igenom, dolda hål under mattor, äkta hussvamp, skadedjur som ätit upp hela hus, mögel, mörka och illaluktande källare, förbjudna växter som växer på tomten, avloppsvatten som runnit ut på dolda ställen. Jag har sett nyproducerade bostäder där börsnoterade byggbolag har byggt fel, satt upp trasiga kakelplattor och andra bristfälliga besparingar som köparen inte vet om.

 

Jag har också sett hur illa det kan gå när man är godtrogen, okunnig och naiv i samband med att man köper en bostad. I ett fall var det en äldre man som köpte, det han trodde, var hans drömhus. Det visade sig istället vara en verklig mardröm, vilket ledde till att drömhuset gjorde honom hemlös. Återigen; jag har sett det mesta, men frågan är om du skulle se dessa saker när du kollar på en bostad? Eller skulle du upptäcka det efter att du betalat, flyttat in och det är försent att ångra sig?

 

Vi lever i en värld där lärare, tränare och gurus av olika slag lär ut saker som dom själva inte har gjort, inte kan något om eller ger ut råd som dom själva inte ens följer. Samtidigt som bostadspriserna i Sverige rusar mest i hela västvärlden och folk belånar sig högt i hopp om att få leva lyckliga i sitt nya drömhem. Men är du verkligen säker på att du vet vad du köper? Eller vågar du köra roulette med ett bolån och din hälsa som insats?

I den här boken får du kortfattat lära dig grunderna i vad du måste kolla efter och fråga efter när du går på visning av lägenheter och olika fastigheter. Du kommer inte bli en utbildad byggnadsingenjör efter du läst den här boken, men du kommer definitivt inte vara okunnig inom ämnet eller råka ut för dom mest uppenbara och stora farorna när du köper en bostad. Boken innehåller inte bara berättelser och information du kommer att lära dig av, utan även en enklare mall du kan använda när du går på visning i din framtida bostad.

 


Read sample (Download)
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone