Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Livsberättelser om adhd och autism
Isbn: 978-87-2851-685-0
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Psykologi
Tillgänglig sedan: oktober 2022
Uppläsare: Maria Franceschi
Length: 4 timmar 58 minuter

Ljudbok

Livsberättelser om adhd och autism

"Jag har sprungit hela livet. Äntligen får jag stanna.
Oron inom mig, känslan av att jag klättrar på väggarna skulle jag gärna vilja ha hjälp med – att få uppleva hur lugn och ro känns."

I boken Livsberättelser om adhd och autism får vi följa tretton personer som berättar hur det är att få en neuropsykiatrisk diagnos sent i livet, eller som önskar få en utredning. I livsberättelserna återkommer barndomens kamp i skolan, ett utmanande arbetsliv, sargad självkänsla, självmedicinering och svårigheter i familjeliv och relationer. Många vittnar även om ett spännande och rikt liv, om försoningen med sig själv och om sorgen, hoppet och modet att förändra.

Livsberättelserna följs upp av Lotta Borg Skoglund (docent och överläkare i psykiatri), Taina Lehtonen (legitimerad psykolog och specialist i neuropsykologi), Susanne Rolfner Suvanto (verksamhetsansvarig för Omvårdnadsinstitutet och praktiker vid Nationellt kompetenscentrum anhöriga) och Magnus Werner (återhämtningsstödjare), som förmedlar kunskap och reflektioner.

Livsberättelser om adhd och autism vänder sig till dig med egen npf-diagnos, till dig med misstanke om egen diagnos, till närstående och till dig som möter äldre med npf i ditt yrkesliv.




Boken är skriven i samarbete med Riksförbundet Attention – intresseorganisationen för personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, anhöriga och yrkesverksamma. Redaktör är Caroline Jonsson.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone