Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Den makedoniska höken
Isbn: 978-99-7964-434-7
Förlag: Jentas IS
Kategori:
Deckare & spänning
Tillgänglig sedan: december 2022

E-bok

Den makedoniska höken

Det vakthavande befälet på den amerikanska flygbasen trodde inte sina ögon. Planet som kom flygande rakt emot honom var en antik tysk Albatross från första världskriget! Men det fanns inget antikt över kulsprutorna som förvandlade de parkerade jetplanen till flammande skrothögar.
Allt skulle ha varit förlorat om inte Dirk Pitt och Al Giordino just då hade kommit flygande i sin gamla Catalina. Och snart utkämpades världshistoriens underligaste luftstrid – en tysk dubbeldäckare från det första världskriget mot en flygbåt från det andra!
Men detta var bara början på ett av de märkligaste och farligaste äventyr Dirk Pitt och hans följeslagare varit med om. Ett äventyr där några av huvudrollerna spelades av en förrymd krigsförbrytare, en vacker men opålitlig brunett – och en dödlig last i miljardklassen.


Clive Cusslers liv och personlighet har många likheter med den äventyrlige hjälten i hans böcker – Dirk Pitt. Han har letat efter bortglömda guldgruvor i Amerikas öknar, dykt efter försvunna flygplan i Klippiga bergens sjöar och efter mytomspunna, försvunna skepp i världshaven. Dessutom är han en entusiastisk och kunnig samlare av veteranbilar och äger i dag sjuttiofem unika exemplar.
Cussler bor omväxlande i Denver, Colorado och Paradise Valley, Arizona, där han skriver sina romaner, som ständigt finns på bestsellerlistorna i såväl USA som Europa.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone