Jump to content
Cover for Den makedoniska höken
Isbn: 978-99-7964-450-7
Publisher: Jentas IS
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: December 2022
Narrator: Magnus Schmitz
Length: 9 hours 37 minutes

Audiobook

Den makedoniska höken

Det vakthavande befälet på den amerikanska flygbasen trodde inte sina ögon. Planet som kom flygande rakt emot honom var en antik tysk Albatross från första världskriget! Men det fanns inget antikt över kulsprutorna som förvandlade de parkerade jetplanen till flammande skrothögar.
Allt skulle ha varit förlorat om inte Dirk Pitt och Al Giordino just då hade kommit flygande i sin gamla Catalina. Och snart utkämpades världshistoriens underligaste luftstrid – en tysk dubbeldäckare från det första världskriget mot en flygbåt från det andra!
Men detta var bara början på ett av de märkligaste och farligaste äventyr Dirk Pitt och hans följeslagare varit med om. Ett äventyr där några av huvudrollerna spelades av en förrymd krigsförbrytare, en vacker men opålitlig brunett – och en dödlig last i miljardklassen.


Clive Cusslers liv och personlighet har många likheter med den äventyrlige hjälten i hans böcker – Dirk Pitt. Han har letat efter bortglömda guldgruvor i Amerikas öknar, dykt efter försvunna flygplan i Klippiga bergens sjöar och efter mytomspunna, försvunna skepp i världshaven. Dessutom är han en entusiastisk och kunnig samlare av veteranbilar och äger i dag sjuttiofem unika exemplar.
Cussler bor omväxlande i Denver, Colorado och Paradise Valley, Arizona, där han skriver sina romaner, som ständigt finns på bestsellerlistorna i såväl USA som Europa.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone