Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Kan ingen hjälpa Anette?
Isbn: 978-87-2854-312-2
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Unga vuxna
Tillgänglig sedan: januari 2023

E-bok

Kan ingen hjälpa Anette?

"Ett blekt och sammanbitet litet ansikte i svart inramning. Tolv år, om jag får gissa. Mer än elva, mindre än tretton, det blir liksom bara tolv kvar då. Vad har hon här på BUP att göra?"

Den tolvåriga flickan heter Anette och befinner sig på Barn- och ungdomspsykiatriska kliniken. Hon har kommit dit efter ett suicidförsök. Anette får träffa psykologen Björn Bolander, som försöker ta reda på vad det är som har lett till att den unga flickan har velat avsluta sitt liv. Långsamt och mycket försiktigt öppnar hon sig för honom och berättar. Det är en mörk historia kantad av tragedi, sorg och utanförskap som Björn får höra från Anette. Kommer hon någonsin komma över det hon varit med om? Finns det något som kan få henne att vilja leva igen? Kan ingen hjälpa henne?

"Kan ingen hjälpa Anette?" är en fristående uppföljare till "Alltid den där Anette!". Den vänder sig både till unga och vuxna läsare.



Peter Pohl är främst uppmärksammad för sina barn- och ungdomsböcker, där han lyckas skildra barn och ungas verklighet på ett gripande och realistiskt sätt. Pohl har mottagit flera litteraturpriser, så som Augustpriset för barn- och ungdomsböcker, Astrid Lindgren-priset och Nils Holgersson-plaketten.

EPUB3: Reflowable


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone