Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Dag Hammarskjöld - Ett liv
Isbn: 978-91-7949-599-2
Förlag: Vilja förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier Historia Lättläst
Tillgänglig sedan: februari 2023
Uppläsare: Måns Westling
Length: 38 minuter

Ljudbok

Dag Hammarskjöld - Ett liv

Dag Hammarskjöld var en av de mest kända svenskarna i världen under 1900-talet. Han var FN:s generalsekreterare, ledamot av Svenska Akademien och han tilldelades Nobels fredspris. År 1961 dog han i tjänsten när planet han reste med störtade. Än i dag vet man inte om det var en olycka eller ett attentat.

Under sin tid som FN:s generalsekreterare uträttade Dag Hammarskjöld mycket. Han förändrade FN:s organisation, medlade i efterkrigstidens största konflikter och tog initiativ till FN:s fredsbevarande styrkor. 

Vi vet mycket om Dag Hammarskjölds offentliga uppdrag, mindre om honom som privatperson. Dag var en person med stor integritet och få lärde känna honom på riktigt. Han levde för sitt arbete och tyckte att kampen för fred och rättvisa var större än han själv. I den här boken tecknar författaren ett finstämt porträtt av en man som åstadkom stordåd för världen.

Dag Hammarskjöld – Ett liv får läsaren också inblick i en orolig tid i vår historia: kalla kriget. Under kalla kriget stod världen flera gånger på randen till ett tredje världskrig. Dag Hammarskjöld spelade en betydande roll i att det inte blev så.

Ann-Charlotte Ekensten debuterade som författare 2014 och sedan dess har hon skrivit ett antal lättlästa böcker. Ledstjärnan i hennes skrivande är läsglädje för alla, oavsett förutsättningar.

Bland Vilja förlags biografier i serien Ett liv finns flera böcker om personer som påverkat hur vi ser på världen i dag.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone