Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Hett om öronen och blött i brallan
Isbn: 978-91-8926-361-1
Förlag: Ebes förlag
Kategori:
Barn & Ungdom 9-12 år
Tillgänglig sedan: februari 2023

E-bok

Hett om öronen och blött i brallan

En mörk kväll i Namibia hamnar Jojo i stora svårigheter när han två gånger samma kväll går steget för långt för att visa sig tuff. En äldre kvinna lägger en förbannelse över honom och Jojo råkar mer illa ut än någon förtjänar. Han möter den angolanske Pedro och får sedan hjälp av ”en ängel” innan han träffar pastor Jan Berg från det lyckliga landet. Landet långt bort, som varken har olidlig värme, torka eller malaria, heter Sverige.

Efter oändliga timmar med flyg är de hemma hos den nye svensk­pappan i lilla Alkärr där Jojo nu ska bo. Men livet är inte så lätt och ofarligt som det kan verka. Välkomnandet för en mörk person med ett mörkt förflutet är inte så varmt, särskilt inte när skolan står i lågor och han blir misstänkt för mordförsök. 
   Kan ”en zebra” vara till hjälp?
 
 
Boken är främst skriven med tanke på ungdomar i tio- till fjortonårsåldern. Det är en konceptbok som har arbetsnamnet ”Speed Reading”. 
   Speed Reading innebär att man bara läser bokens feta stil, vilket är en bantad version av händelser och lämplig för ungdomar som har bråttom och/eller har dåligt tålamod. Läsare som önskar fördjupa sig i beskrivningar och nyanser läser texten som man brukar (även den icke feta stilen).  
   För de som vill suga lite extra på karamellen finns även så kallade läsaruppdrag efter vissa kapitel som är kopplade till textens innehåll. Dessa uppdrag ger utrymme till eftertanke, synpunkter och diskussioner kring händelser i berättelsen. 
   Bokens upplägg gör den lämplig att läsa/arbeta med i klassuppsättning eller som högläsningsbok i grundskolan (från åk 4), eller varför inte hemma.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone