Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Muntergök
Isbn: 978-87-2703-173-6
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
3-6 år Barn & Ungdom
Tillgänglig sedan: maj 2023

E-bok

Muntergök

En sagosamling av Elsa Beskow!

Två skoltrötta bröder får inte åka hem över påsklovet – de måste stanna hos sin lärare för att läsa läxor. Men när påskfirandet uteblir och allt känns dystert dyker storken upp med ett guldägg i gåva. Ur ägget kläcks ingen fågel men en figur med håret på ända. Han kallar sig för Muntergök och hjälper gärna pojkarna så att läxorna känns lätta och roliga, så länge de lovar att hålla honom undangömd.

Berättelsen om Muntergök har fått ge namn till Elsa Beskows andra sagosamling som också innehåller berättelserna Den osynliga trädgården, Doktor Klokamundus uppfinning, Lilla moster Lappabyx, Anna-Stina och Ljugar-Pelle och När stora blåbärsberget kom till stan.




Elsa Beskow (1874–1953) var en svensk författare, illustratör och konstnär. Hon är en av Sveriges mest uppskattade och välkända barnboksförfattare vars tidlösa verk är ett svenskt kulturarv. I generationer har sagor som Tant Grön, tant Brun och tant Gredelin, samt hennes illustrationer till visor som Mors Lilla Olle och Bä, bä, vita lamm älskats av både barn och vuxna.

EPUB3: Reflowable


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone