Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Webbplatsen upphör efter 24 oktober. Testa istället vår nya webbsida för e-böcker: https://biblio.app
Omslagsbild för Dom Casmurro
Isbn: 978-91-7645-481-7
Förlag: Modernista
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: juli 2023

E-bok

Dom Casmurro

Dom Casmurro är ett av realismens stora mästerverk, av en av Brasiliens mest hyllade författare.
Bento Santiago, kallad Dom Casmurro av sina fiender, har på ålderns höst dragit sig undan för världen. Han läser och sörjer det som varit, fäst vid minnena av det han själv anser som ett spektakulärt liv. En dag bestämmer han sig för att skriva ner denna makalösa historia och han börjar med hur han träffade sitt livs stora kärlek, Capitu.
Så tas läsaren med på en bokstavligen osannolik genomgång av Dom Casmurros liv, där det blir tydligt att han inte är en helt pålitlig berättare. Machado de Assis mörka komedi avslöjar sin huvudkaraktärs alla svartsjuka, underhållande och vansinniga sidor mot bakgrunden av ett Rio de Janeiro i snabb förändring.
I översättning av Göran Heden.

MACHADO DE ASSIS [1839-1908] var en brasiliansk författare. Han är en av Brasiliens viktigaste litterära profiler och grundade 1897 Academia Brasileira de Letras, den brasilianska litterära akademin. Ett av hans mest kända verk är novellen »A Missa do Galo«, allmänt erkänd som den bästa brasilianska novellen i historien.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone