Hoppa till innehållet
Biblioteket meddelar: Webbplatsen upphör efter 24 oktober. Testa istället vår nya webbsida för e-böcker: https://biblio.app
Omslagsbild för Kungens fall
Isbn: 978-91-8094-191-4
Förlag: Modernista
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: juli 2023

E-bok

Kungens fall

Studenten Mickel Thögersen anländer tystlåten och eftertänksam i Köpenhamn och träffar där kungasonen Christian, den man som en dag ska bli kung Christian II. Det är ett kort möte, och Mickel fortsätter sedan sitt liv som student.
Så börjar Johannes V. Jensens storslagna historieskildring som sträcker sig från sent 1400-tal till mitten av 1500-talet. I centrum står Mickel, men hans liv sammanvävs också hela tiden med kung Christians kamp för makten. I Christians skugga upplever Mickel svek, krig och det fruktansvärda blodbadet i Stockholm.
Kungens fall ingår i det danska kulturministeriets kulturkanon och röstades 1999 fram av folket som 1900-talets bästa roman. Den har hyllats för sitt språk fyllt av vackra metaforer och fascinerande bildspråk.
I översättning av Ernst Lundquist.

JOHANNES V. JENSEN [1873-1950] var en dansk författare och nobelpristagare. Han verkade inom flera skilda genrer och fick uppskattning för både noveller, poesi och episka romanserier. Främst bland hans verk räknas romanen Kungens fall [1899-1902] och romanserien Den lange rejse [1908-1921]. Han tilldelades Nobelpriset i litteratur 1944.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone