Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Hitler mot Stalin : Kampen på östfronten 1941-45
Isbn: 978-91-8050-365-5
Förlag: Historiska media
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: oktober 2023
Uppläsare: Per Runhammar
Length: 12 timmar 1 minut

Ljudbok

Hitler mot Stalin : Kampen på östfronten 1941-45

År 1939 undertecknades en pakt mellan Tyskland och Sovjetunionen, där länderna ingick ett avtal om att inte angripa varandra. Omvärlden förvånades då Hitler och Stalin beslutade att lägga sina trätoämnen åt sidan efter åratal av hätsk propaganda. Pakten blev dock inte varaktig, och endast två år senare inleddes ett tyskt anfall mot Sovjetunionen.

Hitler hade ambitioner om att se Tyskland expandera i öst och till en början såg hans planer ut att förverkligas. Men redan efter några månader stod det klart att Röda armén bjöd på mer motstånd än förväntat. Hitler och hans militära experter hade underskattat Sovjetunionens förmåga att fylla på med nya resurser och istället för att kollapsa så började Stalin och de sovjetiska styrkorna att tränga västerut. I april 1945 erövrade Röda armén Berlin och de blodiga slutstriderna om huvudstaden tog sin början.

Niklas Zetterling är en svensk författare som skrivit flera böcker inom militärhistorisk facklitteratur. Han har tidigare arbetat som forskare på Försvarshögskolan och är nu lärare vid Katedralskolan i Uppsala. I den här boken ger Zetterling en utförlig och övergripande skildring av en av krigets mest avgörande konflikter.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone