Jump to content
Cover for Hatets hjärta
Isbn: 978-91-8982-073-9
Publisher: Bookmark Förlag
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: December 2023

E-book

Hatets hjärta

Den hyllade New York Times-bästsäljaren är tillbaka med ett mästerverk i klass med Mystic River. 

Sommaren 1974 eldar värmeböljan på rashatet som redan kokar i den irländskdominerade slumförorten Southie där den ensamstående mamman Mary Pat levt hela sitt liv.   

Samma natt som hennes tonårsdotter inte kommer hem efter en fest hittas en ung svart man död, påkörd av tunnelbanan. De två händelserna verkar inte sammankopplade, men Mary Pat, som desperat söker efter sin försvunna dotter, börjar vända på stenar som den irländska maffian hellre skulle se orörda.   

Beväpnad med inget mer än sin fallfärdiga Range Rover och en mors förtvivlade önskan om att till sist göra rätt skyr hon inga medel i jakten på sanningen.   

Hatets hjärta är en brutal skildring av kriminalitet och makt i den amerikanska rasismens hjärta. Det är en uppslukande thriller om hämnd, lojaliteter, desperation och uppror, som utspelar sig under en av Bostons mest tumultartade epoker. Fylld av gripande karaktärer lämnar den ingen oberörd.

Dennis Lehane fick sitt stora genombrott med Mystic River och Shutter Island och har sedan dess skrivit ytterligare en handfull kriminalromaner som blivit såväl internationella bestsellers som storfilmer, exempelvis The Drop och Live By Night. Han har även skrivit manus till The Wire, skrivit och producerat Boardwalk Empire och Bloodline samt producerat serie-adaptationen av Stephen Kings The Outsider. Han undervisar i kreativt skrivande på Harvard och är själv uppvuxen i Boston med irländsk härkomst. Just nu arbetar han med att utveckla en ny serie för Apple TV+.  

"Hårdnackat fantastisk. Lehane när han är som bäst." New York Times

"Ett brutalt, spännande och obevekligt klarsynt porträtt av en stad som är splittrad av rädsla och hat." The Mail on Sunday

"Lehane är briljant på det här, och Hatets hjärta är ett mästerverk i genren." Sydney Morning HeraldLog in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone