Jump to content
Cover for Grisjakten
Isbn: 978-91-8990-378-4
Publisher: Bookea
Category:
Novels
Accessible since: January 2024
Narrator: Helena Edlund
Length: 11 hours 32 minutes

Audiobook

Grisjakten

På Södersjukhusets akutmottagning avled en man efter en misshandel. Niklas Öhrn visste att det var hans fel. Det var han som hade utdelat det hårda slaget, rakt över käften, pådriven av testosteron, kokain och alkohol. Han hade ingen ångest, det hade varit han eller jag. Det var huliganismens oskrivna regel.

Sabina Lagerwall slog sig ner bakom skrivbordet på advokatbyrån Bonde&Son. Dagarna spenderades allt som oftast med att hjälpa uppenbart skyldiga att undkomma lagen, och till det var hon kluven. Det var därför hon ibland hjälpte rättvisan på traven, på sitt eget speciella sätt ...

Bakom de neddragna persiennerna på Bergsundsgatan i Stockholm låg Greta Bergendahl som vanligt och kollade dokusåpor. Favoriterna var förstås Ex on the Beach, Bachelor och Paradise Hotel, och det var i den senare som hennes stora kärlek Kristian medverkat. PH-Kristian. De hade nästan aldrig träffats på riktigt men Greta visste att han var den rätta. Hon lajkade alla hans inlägg på Instagram och en gång hade han pratat med henne. Det var då hon visste. Det skulle bli de två för alltid, det skulle hon se till.

Grisjakten är historien om tre livsöden som vävs samman under några intensiva dygn i Stockholms innerstad. Illusioner av en verklighet som inte alla alltid delar, med hemligheter som sakta men säkert kryper fram. En katt- och råtta-lek som får ett brutalt slut. Frågan är vilken sida av rättvisan - och kärleken - som kommer att segra?

Mikael Lejonryde är född 1979 och uppvuxen i Upplands-Bro kommun, fyra mil utanför Stockholm. Han har varit verksam inom mediebranschen under hela sitt liv och jobbat med allt från utveckling till produktion, inom både radio och tv.

Genom sitt yrke har han sett många sidor av den inte alltid så härliga medieindustrin och under #metoo blev det uppenbart att alla de historier han hade hört varit mer än bara tomma rykten. Maktmissbruk, sexuella överträdelser och knark var mer regel än undantag. Sakta men säkert började olika karaktärer ta sin form. Innehållet i Grisjakten är fiktivt men grundar sig i verkliga personer och händelser. 


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone