Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Dags att chilla
Isbn: 978-91-8984-269-4
Förlag: Bookea
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: februari 2024
Uppläsare: Julia Dufvenius
Length: 8 timmar 1 minut

Ljudbok

Dags att chilla

"Dags att chilla" handlar om Kristinas kamp för att leva upp till samhällets stereotypiska normer. Redan i mycket unga år anpassar hon sig för att vinna familjens och kompisarnas uppmärksamhet och beundran, i stället för att tro på sig själv och känna att hon duger som hon är.

Hennes strävan efter att vara en duktig flicka, passa in och leva upp till skönhetsidealet, liksom ätstörningarna, panikångesten och den psykiska ohälsan, skildras genom en rad minnesbilder.

Den unga Kristina inser tidigt att hon behöver hitta metoder för att orka upprätthålla fasaden och låtsas vara som alla andra. Hennes strategier går ut på att vistas i naturen och vara själv med sina tankar.

Som vuxen får hon svårt att handskas med livets förändringar och bemöts gång på gång av vården med sjukskrivningar och medicinering.

Till slut får hon träffa en läkare som bestämmer sig för att titta närmare på hennes personlighet. Under utredningens gång inträffar en familjetragedi som får Kristina att inse att ingen behöver känna den stress som sprids i samhället kring normen om perfektion så länge människor visar varandra respekt och ärlighet.

För hur skulle det egentligen vara om alla var lika?


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone