Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Annars är man ingen människa
Isbn: 978-87-2713-957-9
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: februari 2024

E-bok

Annars är man ingen människa

”Han tittade sig förtvivlat omkring, inte en människa i närheten. I nästa ögonblick brakade det loss. Tre skott brann av, ett rakt i bröstet och två i ansiktet. Han föll tungt till marken.”

En förmiddag i januari åker polisen till en adress i södra Skåne för en kontroll. En närboende som brukar passera adressen under sina kvällspromenader har slagit larm om att det är någonting som känns fel. När patrullen anländer till platsen möter de tre avlidna personer, och snart anhålls Erik skäligen misstänkt för mord.

Som socialarbetare har Linda lärt sig att tyda tecknen på när situationer är på väg att eskalera. Oron för hennes tonårsson Andreas har stegvis vuxit sig större, och hon förstår att han är involverad i någonting utanför lagens ramar. En otäck händelse drar dem snart djupare in i Malmös kriminella kretsar, där huvudpersonernas vägar korsas i en blodig härva av våld och smärta.

”Annars är man ingen människa” är en nagelbitare till spänningsroman som kastar ljus över gängkriminalitetens förödande kraft. Det är också en gripande berättelse om offer och förövare, och samvetets plats i en våldspräglad vardag.

Sven-Axel Månsson är en svensk författare och professor i socialt arbete. ”Annars är man ingen människa” är Månssons tredje roman.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone